19
Mayıs
2024
Pazar
TURHAL - TOKAT

Turhal'da yağlı güreşler kıran kırana geçti

Turhal Şeker Fabrikası Tesisleri’nde gerçekleştirilen festivalde güreşlere Ahmet Taşçı, Kenan Şimşek, Şaban Yılmaz, Bayram Ertan gibi birçok Kırkpınar pehlivanı katıldı. Güreşleri başta Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen olmak üzere kalabalık bir halk topluluğu izledi.


21 başpehlivanın mücadele ettiği yağlı güreşlerde, Ahmet Taşçı 3. turda rakibi Osman Aynur ile güreşirken sakatlanarak elendi. Başpehlivanlık müsabakasında ise finale kalan güreşçiler Bayram Ertan ve Osman Aynur karşılaştı. Yenişemeyen pehlivanlar uzatmalara gitti. Uzatmalarda Bayram Ertan 1 puanla öne geçerek başpehlivanlığı kazandı.

Başpehlivanlar, madalyalarını Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen’den aldı. Başkan Gözen, güreş müsabakalarının centilmenlik havası içersinde gerçekleştiğini belirterek, "Bu güne kadar yapılmış olan güreş müsabakalarının içinde yapılan bu müsabakaların en iyilerinden birisi olduğunu söyleyebilirim" dedi.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 13:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?