18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURHAL - TOKAT

'Turhal'ın kurtuluşu derelerin ıslahında'

Turhal'da aniden bastıran yağmur, ilçede su baskınlarına yol açtı.

İlçede yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmurun etkisi ile caddeler sular altında kaldı. Şiddetli yağış sonrası 3 okul, Turhal Vergi Dairesi ve bazı mahallerde birçok evin borum katını su bastı.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yaşan sorunları bir türlü yetkililere duyuramadıklarından yakınarak, "Turhal’da bu her zaman olan bir şey ama biz bunu yetkililere bir türlü izah edemedik. Çünkü daha önceden yapılan alt yapının yetersizliği, su taşkınlarına neden oluyor. Şu anda 3 okul ve vergi dairemizin bodrum katı tamamen sular altında bulunmakta. Her zaman elimiz yüreğimizde geziyoruz. Derelerin ıslahını her zaman söylüyoruz. Buradan yetkililere bir daha sesleniyorum, programa alınmış olan yerlerde, para yokluğu nedeniyle, ’yok demek’ suretiyle hala ıslah çalışmalarına gidilmiyor. Turhal’ın kurtuluşu, derelerin ıslahında; Turhal’ı bu selden, afetten kurtarmak istiyorsak, dere ıslahını hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bunu her zaman söylüyoruz ama bir türlü sonuç alamıyoruz" dedi.

Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a direk ileteceklerini ifade eden Başkan Gözen, "Orada acaba bu bürokrasinin bizi aldattığı sonucuna mı varacağız, nereye varacağız bilemiyorum. Dazya çayında yaşanan sel sonrası, Turhal’ımızda herhangi bir şey yapılmadı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 11:19:34
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?