17
Mayıs
2024
Cuma
TURHAL - TOKAT

Turhallı çiftçiler seçime gitti

Sabahın erken saatlerinde üyeler kimlikleri kontrol edilerek stat içersine alındı. Fakat uzun süre statta bekleyen kooperatif ortakları, sıkılarak dışarı çıkmak isteyince kapılar kapatıldı. Bazı üyeler açık olan kapılardan hızla çıkarak stadyumu terk ederken, stadyumda beklemek zorunda kalan kooperatif ortakları ise duruma tepki gösterdi.


Uzun bekleyişin ardından çoğunluğun sağlanması ile başlayan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 53. olağan genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Uzamış, gündem maddeleri arsında yer alan ve haklarında açılan kamu davası oylamaya sunuldu. Uzamış, geçen yıl yapılan seçimlerde seçimi kaybeden kooperatif ortakları tarafından itirazların olduğunu belirterek, "Seçimi kaybeden arkadaşlar müfettiş çağırdı. Kooperatifimiz 3,5 - 4 ayda denetlendi. Biz devletimize her türlü konuda açığız, denetimsiz, yönetimsiz idare olmaz" dedi.


Uzamış eski ve yeni yönetim kurulu adına açılan kamu davaları ile ilgili ortaklara ön bilgi verirken, Divan Başkanı tarafından 11 ayrı madden oluşan dava konuları tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cemallettin Uzamış ve yönetimi, ortakların denetleme kuruluna yetki verilerek, dava açılıp açılmayacağı konusu oy birliği ile dava açılmaması şeklinde kabul edildi. Böylece Uzamış ve yönetimi aklandı.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 15:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?