18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURHAL - TOKAT

Valiye davul zurnalı karşılama

Turhal'a bağlı Yeniceler Köyü’nde bulunan erozyon kontrol sahası içerisinde yılın ilk fidan dikimi yapıldı. İlçeye bağlı Yeniceler Köyü halkı 8 yıl aradan sonra köylerine Vali gelmesini davul zurna ile kutladı.

Köyün girişinde davul zurna ile karşılanan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, köylüler tarafından kesilmek istenen kurbanı kestirmedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, köy halkı ile yakından ilgilenerek sohbet etti. Köylü çocuklarda üzerlerinde ’Sayın Valimiz hoş geldiniz’ yazısı bulunan pankartları program süresince ellerinden indirmedi.

Ağaçlandırma programında konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, köye yakın bulunan alanın erozyon kontrol sahası olduğunu ifade ederek, "Havzamızın genel alanı 5 bin 795 hektardır. 2004 yılı sonbahar fidan dikim sezonunda 217 bin fidan ve 65 bin adet tohum ekimi yapılmıştır’’ dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, projenin en önemli özelliğinin yöre halkına dikim imkanı sağlanması olduğunu ifade etti.


Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Çamlıbel bölgesinde başlatılan ağaçlandırma çalışmasının Türkiye’nin en büyük projesi olduğunu ifade ederek, "Şuanda Tokat’ta Çamlıbel bölgesinde Türkiye’nin en büyük projesini uyguluyoruz. Burası 3 bin dönümlük bir alan. Şu ana kadar buranın 2 bin 800’lik bir kısmında çalışma sürdürülmüş. Bu seneki çalışmalarla beraber burada 250 bin fidan toprakla buluşturulacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:52:39
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?