2
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

TOKİ için son gün 2 Eylül

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Yıldızlı Beldesi'nde yaptırılan 'Yıldızkent Toplu Konutları' için başvurular devam ediyor. TOKİ tarafından dar gelirlilerin ev sahibi olması için Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Yıldızlı Beldesi'nde yaptırılan Yıldızkent Toplu Konutları için başvurular devam ederken, 2 Eylül'de sona erecek başvurular için aşırı yoğunluğun bulunmadığı; ancak başvuruların 492 adetlik mevcut konut sayısını aşmasının beklendiği ifade edildi.

Dün başlayan başvurularda ilk gün itibariyle 160 rakamına ulaşılırken, bunların içinde il dışından da başvuruların bulunduğu belirtildi. Ülke genelindeki Halk Bankası şubelerinde yapılan başvuruların bu hızda devam etmesi durumunda hafta sonuna kadar mevcut konut sayısının aşılmasının beklendiği kaydedildi.

Yıldızkent Toplu Konutları için başvuracak kişilerin kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukların üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması, bu kişilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmaları ve TOKİ'den kredi kullanmamış olmaları şartı aranıyor. Konut sahibi olmak isteyenlerin 2 bin YTL tutarındaki başvuru bedelini 2 Eylül tarihine kadar yatırmaları ve başvurdukları grup ile ilgili Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi'ni imzalamaları gerekiyor.

Yıldızkent Toplu Konutları için kuraların 8 Eylül tarihinde çekileceği, hak sahipleriyle 20 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında sözleşme imzalanacağı bildirildi. Konutların teslim süresi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 14 ay olarak belirlenirken, kurada kazanamayanların başvuru bedellerinin 12 Eylül tarihinden itibaren geri ödeneceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?