1
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Yıldızlı Konutlar'da kura heyecanı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Beldesi'nde yaptırılacak olan Toplu Konutlar için bugün 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda kura çekilişi gerçekleştirildi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde, kuralar milli piyango sisteminde olduğu gibi şeffaf kürelerde gerçekleştirildi.

B,C,D olarak belirlenen, 864 daireden oluşan bloklara toplam 951 kişi başvuruda bulundu. C bloğunda bulunan 534 daireye 419 kişi başvuruda bulunurken, bu bloktan artan daireler istedikleri taktirde D bloğuna başvurulara verilecek. D bloğunda bulunan 312 daireye ise 519 kişi başvuruda bulundu. B bloğunda bulunan 96 dairenin kura çekimi ise Akçaabat Belediyesi'ne bırakılarak gelir düzeyi düşük ailelere değişik şartlar sunularak satılması planlandı.

Kura işlemleri sonrası konut taliplileri 30'lu gruplar halinde 19 Eylül tarihinde Yıldızlı'ya giderek daire seçimi yapacak.
Çekilişi kazanan Erdoğan Atakol isimli 72 yaşındaki vatandaş, ev sahibi olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim şuana kadar kendime ait hiç evim olmadı. Bu yaştan sonra ev sahibi olacağım için çok mutluyum. Bu inşaatların devlete ait olması benim için çok önemliydi. Özel sektöre bağlı olsa hiç girmezdim. Devletimize teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 15:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sıddık Yılmaz IP: 85.100.207.xxx Tarih : 8.09.2005 17:23:56
TOKİ'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği toplu konut başarısını gördükten sonra doğrusu Trabzon'daki çalışmalar bizde de heyecan ve memnuniyet uyandırdı. Gerçi Trabzon'da Yıldızlı'daki konutlar için yapılan başvurunun düşük olduğu gözlendi. Ulaşımın bunda payının büyük olduğu kanaatimi belirtirken Trabzon'un yeni açılımlar için yerel ayağının öneminin bu vesileyle kendini hissettirdiğin düşünüyorum. Trabzon'un doğu, batı ve güney genişlemesi her platformda savunulurken, ulaşım ağı tamamlanmış bir Trabzon'a TOKİ'nin de önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Ne diyelim ilk adım hayırlı olsun. Sırada daha fazla ilgi beklediğim Bahçecik konutları ve devamı. Sosyal aktiviteleri bünyesinde bulunduran yeni yapılanmayla şehir stresinden uzak yaşantı imkanı, sağlıklı bir gelecek için de atılmış önemli bir adım olacaktır.