17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Mischenko'dan anıt ziyareti

Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün 16. Genel Kurul Toplantısı için Trabzon'da bulunan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Olexander Mischenko, Maçka İlçesi'ndeki Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'nı ziyaret etti.

İlk olarak Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç'i makamında ziyaret eden Büyükelçi Mischenko, Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün 16. Genel Kurul Toplantısı için bulunduğu Trabzon'da, Maçka İlçesi'ndeki uçak kazasında hayatını kaybeden İspanyol askerler anısına yapılan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'nı da ziyaret ettiğini söyledi. Uçak kazasında Ukraynalı askerlerin de hayatını kaybettiğini belirten Mischenko, "Bu acı olay sayesinde iki ülke arasında başlayan yakınlaşmanın, turizm başta olmak üzere pek çok alanda yaşanmasını umuyorum. Umarım bu kaza ve ziyaret bu yolda atılan önemli bir adım olur" dedi.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ise dostlukların her zaman tatlı anılarla başlamadığını, bazen acı olayların da dostlukların başlamasına vesile olabildiğini kaydederek, "Bu askerler burada canlarını verdiler, ancak ruhları burada yaşıyor. Umarım bu acı olay ülkeler arasında kalıcı dostlukların kurulmasına zemin oluşturur" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 11:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?