18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tedbirsiz şoförden şikayetçi oldular

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, 20 Mart 2005 tarihinde meydana gelen trafik kazasında aralarında Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Numan Gül'ün de bulunduğu 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan kamyon şoförü Süleyman Bişirik'in yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan Süleyman Bişirik hazır bulundu. Bişirik hakkında, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 2 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan dava açıldı. Bişirik için hazırlanan iddianamede ise, kullandığı 34 VV 0700 plakalı kamyonun, kazanın meydana geldiği virajın orta noktasında kaydığı ve kamyonun iki şeridini kapatacak şekilde çapraz vaziyette durduğu, bu sırada maktul Numan Gül'ün, aracıyla olay yerine geldiği ve kamyonun yolu kapattığını yaklaştıktan sonra fark ettiği, kamyon şoförü sanığın kamyonun lambalarını kapattığı ve yola herhangi bir ikaz işareti ve ışığı koymadığı, bu nedenle Gül'ün yolun geniş olduğunu düşünerek kamyonu ve karayollarına ait aracı sağ taraftan geçmeye karar verdiği fakat virajın tam orta kısmından daralması sonucu 3-4 takla atarak yaklaşık 45 metrelik uçuruma yuvarlandığı' belirtildi.

Sanık Bişirik ise ifadesinde, olay akşamı saat 20.00 sıralarında aracının buzlu ve karlı olan yolda giderken kayarak durduğunu, sonrasında da karayolları görevlilerinden yardım istediğini belirterek, "Daha sonra görevli karayolları aracı geldi. Kamyonumuzun arkasını çekti. Bu sırada kendi aracımın altına halat takmak için girdim. İki kişi de aracın arkasında halat kısmında bekliyorlardı. Arabamı geri çekecektik, böyle durumlarda arabanın geri çekilmesi icap ediyordu. O sırada bir ses duydum. Sağa sola baktım, sonra uçurumda bir ışık gördüm. Hemen aracın altından çıktım. Oradakilerle birlikte uçurama baktık. Orada aracın ön lambası yanıyordu. O şartlarda uçuruma inmemize imkan yoktu. Gelen araçlardan yardım istedik. Gelen bir araçtan halat aldık 5-6 kişinin yardımıyla halatı benim kamyonuma bağlamak suretiyle uçuruma sarkıttık ve yaralıları çıkardık. Daha sonrada yaralıları bir minibüse bindirip yolladık" diye konuştu.

Duruşmada, kazadan yaralı olarak kurtulan maktul Numan Gül'ün eşi Uğur Gül ile diğer yaralı şahıs İbrahim Sertel de müdahil olarak hazır bulunurken olayla ilgili 6 tanık dinlendi. Başhekim Gül'ün oğlu Orkun Gül de duruşmada müdahil olarak hazır bulunurken, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti ise ifadelerin ardından mağdur müdahil Uğur Gül'ün evrakları ve tüm belgelerinin Farabi Hastanesi'ne gönderilerek belgeler ve grafikler incelenip mağdur müdahilin mevcut yaralanma nedeniyle hayati tehlike geçirip geçirmediği, kemik kırığı bulunup bulunmadığı, mevcut yaranın basit bir tıbbı tedaviyle giderilebilecek nitelikte olup olmadığı, hususlarında rapor istenmesine, dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek, dosya içeriği incelenip, olayda tarafların uyulması gerekli olan kuralları ihlal edip etmedikleri, araçların olayın şartlarına, hava durumuna göre teknik ve mekanik donanımlarında eksiklik olup olmadığı, emir ve talimatlara riayetsizlik bulunup bulunulmadığı ve mahkememiz için istişari mahiyette olmak üzere yüz üzerinden kusur durumu belirlenip rapor düzenlenmesini' isteyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 15:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?