18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
OF

Gelirler engelliler için kullanılacak

Trabzon'un Of ilçesinde engellilere hizmet veren Engelliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği gıda kermesi düzenledi.

Oflu hanımların evlerinde yaptığı birbirinden güzel tatlı, tuzlu ve börek çeşitlerinin satılmasıyla elde edilecek gelir, ilçede bulunan engelliler için kullanılacak.

İlçe Kaymakamı M. Cengiz Yücedal'ın toplantısı olduğu için katılmadığı kermesin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız yaptı. Kermese Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız'ın yanı sıra İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Yılmaz, Engelliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neşat Sarıalioğlu dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Neşat Sarıalioğlu, yaptıkları çalışmalarda yalnız kaldıklarını belirtti. Sarıalioğlu; "Bugün burada toplanmamızın ve bu kermesi düzenlememizin amacı derneğimize katkı sağlamak ve engelli kardeşlerimize yardım etmektir. Biz bu kermesi düzenlerken insanlara bir mesaj verdik. Mesajımızı almayan veya almak istemeyenlerin de derneğimize biran önce üye olması gerekiyor, çünkü algılamamak da bir engeldir. Kermesimiz 30 aralık Cuma gününe kadar sürecek halkımızın duyarlı olacağına inanıyoruz. Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır" dedi. Engelliler derneğinin 132 üyesi olduğunun altını çizen Sarıalioğlu; "Engelli sözcüğünün söylemini kabul etmiyoruz, o bir özelliktir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?