23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
OF

Hidro - elektrik santrali yapımı başlıyor

Trabzon'un Of İlçesi Baltacı Deresi üzerinde inşa edilecek 2 hidro-elektrik santralinin, 6 ay içerisinde yapımına başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nde, Vali Hüseyin Yavuzdemir başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi öncülüğünde proje çalışmaları 1.5 yıldır devam eden hidro-elektrik santrallerinin 6 ay içerisinde Of İlçesi Baltacı Deresi üzerine kurulacağı belirtildi.

Başkanlığını Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in yaptığı ve 20 ortaklı Trabzon Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yaptırılacak barajların lisans işlemelerinin 6 ay içinde tamamlanarak inşaatlara başlanacağı, 2 yıl içinde de bitirilecekleri ifade edildi. 22 milyon dolar bedelli barajların her birinin 100 milyon kilowatt/saat enerji üretecek kapasiteli olacağı, barajların yapımıyla ilgili olarak yerli bir firmayla anlaşma sağlandığı belirtilerek, buradan elde edilecek enerjinin yurt içinde kullanılacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 12:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?