4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Alaplı'ya kapalı pazar yeri yapılacak

Zonguldak'ın Alaplı İlçe Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, 30 bin metrekare alan üzerine kurdukları modern kapalı pazaryerinde vatandaşların daha rahat alışveriş yapacağını söyledi.
Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Mollabey yolu üzerinde 12 bin 150 metrekarelik kapalı alanı ve açık alanlarıyla birlikte toplam 30 bin metrekarelik alan üzerinde inşaatı devam eden kapalı pazar yerinde, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Çaturoğlu, yeni pazar yeri hizmete girdiğinde mevcut pazar yerinde tezgah açtırmayacaklarını belirterek, "Yeni kapalı pazar yerimizin uzunluğu 135 metre, eni 95 metredir. Hem üstü, hem de yanları kapatılmak suretiyle vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın, kar, yağmur, fırtına gibi olumsuz hava şartlarına karşı rahat etmesi sağlanacaktır. Yeni pazar yerimizin inşaatı en son teknolojiyle yapılmaktadır. Toplam 383 pazarcı esnafımız bu proje kapsamına alınmıştır. Burası bittiğinde, mevcut yere kimseye tezgah açtırmayacağız. Proje hayata geçince, yürümek ve nefes almakta zorluk çeken bölge halkı rahata erecek" dedi. 

Çaturoğlu, yeni pazar yerinde birçok yeniliği hayata geçireceklerini de belirterek, "Pazar yerinde vatandaşımıza ve esnafımıza kredi kartı kullanma kolaylığı getireceğiz. Ayrıca burada çeşitli sosyal aktivitelerin yapılmasına imkan tanıyan bir yapılanma da olacak. Pazar yeri alanı içerisinde kreş, dinlenme salonları, toplantı salonları, zabıta karakolu, lokanta gibi çok sayıda sosyal mekanlar da olacak. Bu proje tüm ticari sektörleri kapsayacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?