3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Terör mağduruna 1.1 milyar

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören vatandaşlara yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Atalay, kanun yürürlüğe girdiği yıldan eylül ayına kadar zarar tespit komisyonlarına 361 bin 325 başvurunun yapıldığını, bunlardan 197 bin 719 adedinin sonuçlandırıldığını bildirdi. Atalay, ilgililere toplam 1 milyar 116 milyon lira ödendiğini bildirdi. Atalay terör mağdurları için 2010 yılı bütçesinden 700 milyon verilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında demokratik açılım ve şehit yakınlarına dönük çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Atalay, "Bakanlığımız mensubu veya köy korucusu olup da, terörle mücadelede şehit olanların yakınları ile yaralananlara tazminat ödüyoruz. Jandarma genel komutanlığınca, şehit yakınlarına 2008 yılı içerisinde 8,2 milyon 2009 yılı Eylül ayı sonuna kadar ise 4,3 milyon lira tazminat ödenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzce şehit yakınları ve terör dolayısıyla yaralananlara 2009 yılında toplam 878 bin lira ödeme yapılmıştır." diye konuştu. Atalay bugüne kadar 10 bin 104 şehit ve malul yakınının kamu kuruluşlarında istihdam edildiğini bildirdi.

KASTI AŞTIYSAM ÖZÜR DİLERİM

Meclis genel kurulunda önceki gün yaşanan demokratik açılım tartışmaları dünkü İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerine de yansıdı. Bakan Atalay, şehit aileleri ve gazilerine dönük çalışmalarla ilgili bilgi verirken muhalefet sıralarından sataşma oldu. Şehit cenazelerinin istismar aracı haline getirildiğini öne süren Atalay'a MHP milletvekili Mehmet Günal, "Duygu sömürüsü yapıyorsunuz." diye tepki gösterdi. AK Parti'nin Türkiye partisi, diğerlerinin bölge partisi olduğu yönündeki sözleri hatırlatıan Bakan, yanlış anlaşıldığını belirtip, "Kastı aşan konuşmalar varsa düzeltiriz." dedi.

Köye Dönüş Projesi hakkında bilgi aktaran Atalay, "Şehir merkezlerinde yaşamak isteyen vatandaşlarımızın şehir hayatına uyumlarının geliştirilmesine yönelik rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi planlanmaktadır." dedi.
 

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 19:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?