2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Balıkçıların derdi meslektaşları

Avlanma sezonu öncesinde balıkçılar, bilinçsiz avlanma nedeniyle tepkili ve umutsuz bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. 35 yıldır balıkçılıkla uğraşan Gökhan Gündüz, radarlı sistemlerle bilinçsiz bir şekilde avlanan büyük balıkçılara tepki gösterdi.

"Gırgır" diye tabir edilen teknelerin kullandığı derin ağ, radar ve gübreleme sistemleri ile birlikte denizdeki çok küçük balıkların dahi avlandığını vurgulayan Gündüz, "Yıllardır balıkçılıkla uğraşıyorum. Önceden her tarafta balık bereketi yaşanırdı. Şimdi çıkan cihazlarla balıklar büyümeden avlanarak, nesli tüketiliyor. Trolle avlanmayı yasakladıkları için trol teknemi sattım. son zamanlardaki teknoloji ile avlanma şekli ise balık nesilleri için daha tehlikelidir. Yıllardır geçimini temin eden biz küçük balıkçılara da büyük zarar veriyorlar. Artık geçimimizi bile sağlayamaz duruma geldik. Buna rağmen, devletin de denizde aldığı hiçbir tedbir yok. Çok rahatlıkla son derece tehlikeli olan bu avlanmayı yapabiliyorlar. Bu yılın balık açısından bereketli olacağına umudumuz kalmadı. Bu bereketsizliğin, bilinçsiz avlanma sürdüğü müddetçe önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

Kayık ve teknelerini hazırlık çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Gökhan Gündüz, balık bulamadıkları zamanlarda mecburi olarak Karadeniz'in Rusya açıklarında avlanmak zorunda kaldıklarını sözlerini ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 16:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?