4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çaycuma esnafına müteşebbüslük çağırısı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan mali genel kurulu yapıldı. 40 yılı aşkın süredir esnaflık yapan üyeler ile kooperatif kurucu üyelerine plaket verildi.

Çaycuma Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan kongresine çok sayıda esnaf ve davetliler katıldı. Kongrede açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma'nın eskisi gibi kendine yeter bir durumda olmadığını, bölgenin göç verdiğini vurguladı. Başkan Kandemir, "Çaycumalılar'a hizmet için müteşebbis olmak Çaycumalı'ya düşmektedir. Bizler hala 2000 yılındaki krizin etkilerini atamamış olduğumuzdan, kullanılan kredilerin ertelenen borçlarından esnaf ve sanatkarımız sıkıntı içindedir" dedi.

Yapılan mali kongrede, 2005 yılı bilançosu açıklanarak denetim kurulu raporu okundu. Okunan raporlar oylamaya sunularak kabul edilirken, 2006 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı ve oybirliğiyle kabul edildi. Kongrede denetim kurulu üyeliklerine oy birliğiyle İsmail İnam, Kenan Saka ve İrfan Kabuk getirildi.

Kongrenin sonunda ise mesleklerinde 40 yılını doldurarak halen esnaflıkları devam eden, odanın kurulmasında emeği geçen ve kooperatifte çalışarak emekli olanlara teşekkür belgesi ve plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 15:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?