3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Erdemir'de kıyafetler değişti

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş'nin Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan yönergede, çalışanların giysilerinde, lacivert, gri, siyah ve füme gibi koyu renkler tercih etmeleri, belirgin desenli takım elbiseler de giymemeleri istendi.

ERDEMİR Genel Müdürü Mehmet Aydın Müderrisoğlu, yayınladığı yönergede, yeniden yapılanma içindeki fabrikanın özelleştirme sonrası ana şirketleriyle ortak bir kültür oluşturulması kapsamında personelin kılık- kıyafetinde yeni düzenleme yapılması ihtiyacının doğduğunu bildirdi.

Giyim eşyalarının temiz ve ütülü olması, kot, kadife, spor ceket, pantolon ve etek giyilmemesi gerektiğini anlatan Müderrisoğlu, şöyle dedi:
''Ağır kokulu parfümün yanı sıra traş losyonları kullanılmamalı, ağız ve vücut sağlığına dikkat edilmeli, kötü kokulardan da kaçınılmalıdır. Saçlar temiz, bakımlı ve düzgün olmalı, kadınlar ise aşırı makyajdan kaçınmalıdırlar. Erkek personelin ilke olarak takım elbise ya da koyu renk ceket ve koyu renk pantolon giymesi esastır. Kullanılacak giysilerde lacivert, gri, siyah ve füme gibi koyu renkler tercih edilmeli, belirgin desenli takım elbiseler de giyilmemelidir.

Yalnızca yaz aylarında renkli kıyafetler tercih edilebilir.'' Kadın çalışanların da takım elbise içine giydikleri bluz ve gömleklerin çok renkli ve dekolte olmaması gerektiğini belirten Müderrisoğlu, şunları kaydetti:
''Etek boylarının ofis ortamına uyacak şekilde diz hizasında bulunmasına dikkat edilmeli, aşırı yırtmaçlı ve çok dar eteklerin kullanımından kaçınılmalıdır. Pantolon boyları ayak bileği üzerine çıkmamalı, paçaları yırtmaçsız ve dar kesim olmamalıdır. Abiye ve dekolte kıyafetler giyilmemeli. Ayakkabı ve mevsim koşullarına göre çizmeler sade ve normal topuklu olmalıdır.''

Müderrisoğlu, yeni kılık-kıyafet düzenlemesinin 10 Nisan 2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini, 29 Temmuz 2003'deki yönergede belirtilen serbest kıyafet uygulamasının sona erdirildiğini vurguladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 18:22:05
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 18:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?