4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

KDV indirimi olumlu bulundu

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, tekstil ve hazır giyim sektöründeki KDV indirimini olumlu bulduklarını belirterek, yüzde 18 olan KDV oranının tüm sektörde 8'e düşürülmesini istedi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık yaptığı açıklamada, hükümetin tekstil, hazır giyim ve deri sektöründeki KDV indirimini olumlu bulduklarını belirterek, diğer sektörlere de uygulanmasını istedi.

Rıfat Sarsık, "Tekstil, hazır giyim ve deri sektörleri için hükümetin aldığı KDV indirimi kararı bizleri memnun etmiştir. Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 12'sini, toplam ihracatının yüzde 30'unu karşılayan, son 10 yılda ülkeye net 67 milyar dolar döviz girdisi sağlayan bu sektörler alınan kararlarla biraz olsun rahatlayacaktır. Hükümet, KDV konusunda önemli bir adım atmıştır. KDV indirimi, hem kayıt dışılığın hem haksız rekabetin hem de bazı haksız kazançların önlenmesini sağlayacaktır. Ancak yalnızca tekstil, hazır giyim ve deri sektöründe alınan KDV indirimi kararı tek başına yeterli olamaz. Hükümetten, reel sektörün gücünü azaltan girdi maliyetlerinin, yapısal reformların tamamlanarak dünya standartlarına çekilmesini, yüzde 18 olan KDV oranının tüm sektörde 8'e düşürülmesini bekliyoruz" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 14:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?