5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Müteahhitler Projeyi Görünce İhaleden Çekildiler

Ereğli Öğretmen evi projesini gören müteahhitler ihaleden çekildi. Konu ilgili açıklama yapan Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü öğretmen evi yapımını tekrar ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

Ereğli Öğretmen Evi için açılan ihalede projeyi gören müteahhitler geri adım attı. Geniş kapsamlı Öğretmen Evi projesi için tekrar ihale yapılacak. Konu ile ilgili Zonguldak Özel İdare Müdürlüğü yaptığı açıklamada ihalenin iptalinin projeyi kabul edilmediğinden kaynaklandığını bildirdi. Açıklama Öğretmen Evinin 4 trilyon 622 milyar 310 milyon muhtemel bedel üzerinde 31.08.2004 tarihinde son müracaatın olmak üzere 07.09.2004 tarihinde son olmasına rağmen, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında Ali Alibabaoğlu, Mehmet Özçiçek, Osman Uyar, Nazmi Öksüz, Murat Ustaoğlu’dan oluşan il daimi encümeni, müracaat için herhangi bir pazarlığın yapılmadığı açıklanmıştır.

Açıklamada bunun sebebini Ereğli ilçesinin yapılacak olan Özel İdare bölümü hizmet bina ile Öğretmen evi projesinin gerek Ereğli halkı gerekse Ereğli ilçesinde bulunan müteahhitlerin tasvip etmediği binanın yapımında Ereğli ilçesine hiçbir şey kazandırmayacağı kanaatine varıldığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti “İhale dosyasını incelemek üzere Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğüne gelen ve bu işi yapacak olan müteahhitler il önce projeye baktılar ve projeyi beğenmemek sebebiyle hemen ondan vazgeçtiler. İl Özel İdare Müdürlüğü bu işi yapacak olan Ereğli ilçesi müteahhitler de önce proje dosyasına incelediler. Zonguldak ilimize bağlı Ereğli ilimizin en güzel yerinde bulunan arsa üzerine böyle bir bina yapılacaksa ilk önce proje ihalesi yapılıp bu projelerden en güzelini belirleyip yapıma başlanmalıdır”.

İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 22:29:06
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?