3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Temizlik araçları görücüye çıktı

Zonguldak Belediyesi temizlik ihalesini 3.5 yıllığına kazanan TEMAY temizlik firması, araçlarını kamuoyuna tanıttı.

Temizliğin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 2004 yılında 997 bin YTL'ye ihale edilen temizlik ihalesini 2005 yılında araç sayısını çoğaltmalarına rağmen 996 YTL'ye ihale ettiklerini belirtti.

Başkan Gonca, "2006 yılında yaptığımız ihalede en düşük teklifi veren TEMAY temizlik şirketi, 3.5 yıllığına 5 milyon 393 bin 298 YTL teklifle ihaleyi almıştır. Görev süremiz boyunca temizlik yapacak olan şirketin çalışmalarından memnunuz. Temizlik işinde çalışmak için 99 arkadaşımızı da yüklenici firmaya devrettik. Göreve geldiğimizde verdiğimiz sözlerden biri de, mahallelerde açık kamyonla çöp alınmayacağı yönündeydi.

Çünkü, açık kamyonla toplanan çöpler çevreyi kirlettiği gibi koku da yapıyor. Artık bundan sora mahallelerde dahil her yerde çöpler sıkıştırmalı çöp araçlarıyla alınacaktır. Burada yaptığımız törenin amacı, artık çöp konteynırlarının oldukları yerde otomatik yıkama aracıyla yıkanacak olmasıdır. Halkımıza verdiğimiz sözlerin yüzde 50'sini gerçekleştirdik. Bundan sonra altyapıya önem vereceğiz. Zonguldak'ı şantiyeye çevireceğiz. Bugüne kadar yapılması gerekip de yapılamayanları teker teker yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından temizlik işlerinde kullanılacak araçlar tanıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 22:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?