3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

ZTSO otel için yer istedi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Salih Demir, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan atıl vaziyetteki alana 5 yıldızlı otel yapılması ve kurulacak konsorsiyuma satılması için Vali Yavuz Erkmen'den talepte bulundu.

ZTSO Başkanı Demir, Emniyet Müdürlüğü karşısında atıl durumda bulunan arsanın gerçek bedeli üzerinden ihaleye çıkartılması veya ZTSO'nın oluşturacağı konsorsiyuma satışının yapılması halinde kentin ihtiyacı olan 5 yıldızlı otelin yapılacağını belirterek, konuyla ilgili dilekçeyi Vali Yavuz Erkmen'e verdi. Salih Demir, "Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki arsa, 7 yıldır bir hiç yüzünden atıl vaziyette beklemektedir. Zonguldak'ta iyi ve güzel şeyler yapılması için bu arsanın gerçek muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkartılmalıdır. Kentimizde var olan ve her alanda eksikliği görülen konaklama sorununun giderilmesi hususunda girişimde bulunmak, kentimizde konferans turizmine zemin hazırlamak, ayrıca odamız üyelerini ortak yatırımlara yöneltmek amacıyla odamız bu arsa üzerinde Zonguldak'ın ihtiyaç duyduğu 4-5 yıldızlı bir otel yapmayı hedeflemektedir" dedi.

Vali Yavuz Erkmen, gelen talebi incelediklerini ifade ederek, "Daha önce iki kez ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulmayan alanı yeniden ihale çıkartacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 17:28:05
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 17:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?