3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Eğitimciler şiddete karşı birleşti

Eğitimciler, okullardaki şiddet olaylarının sona erdirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, okul ve okul önlerindeki şiddeti engellemek için siyasilere ve devlet kurumlarına büyük görev düştüğünü ifade etti.

Salih Alemdar, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Okul, okul önlerinde, sokaklarda, stadyum ve benzeri yerlerde şiddet, tehdit ve çeteleşme toplumu rahatsız edecek boyutu aştı. Televizyonlar, basın ve internet sayfaları izlendiğinde her gün bir veya birkaç öğrenci olayına rastlıyoruz. Bu öğrenci olaylarını incelediğimiz zaman kendilerini boşlukta hisseden gençlerin gücünü ispat etmek için kontrolsüz bir ortamda şiddet, tehdit, saldırı ve çetenin içine düştüklerini görüyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde üç ana etken var. Bunlar aile, okul ve çevredir. Gelişen teknoloji ve kentleşmeyle birlikte çocuklarımızın çevresi kontrol edilemez bir biçimde genişlemiştir.

Bu ortamda, yalnızca aile ve okullarımızla kontrol edilebilir bir çevre ortamı oluşturabilmek mümkün değildir. Bu noktada en büyük sorumluluk siyasi irade ve devlet kurumlarına düşüyor. Bu nedenle sendika olarak, okullardaki şiddet olaylarının sona ermesini sağlamak, bilim yuvalarını şiddetin esirinden kurtarmak, terör alanı ve çeteleşmenin kol gezdiği okulları eğitim yuvalarına çevirmek için ülke genelinde imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. İmza kampanyamız 21 Nisan 2006 Cuma gününe kadar devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 17:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?