3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kuyumcu hırsızlarına amansız takip

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki kuyumcu soygunu sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, çalınan altınlara ulaşmaya çalışıyor.

Olay, geçen ay Filyos'ta meydana geldi. Yaşar Akkışla ve Aykut Özcan'a ait kuyumcu dükkanına girerek kasayı oksijen tüpüyle kesen soyguncular 250 bin YTL değerinde altınla kayıplara karışmıştı.

Olayın ardından beldeye son günlerde gelenleri inceleyen jandarma, Zonguldak'ın Kilimli beldesinde hurdacılık yapan A.K'yi takibe aldı. İlk sorgularından elleri boş dönen jandarma ekibi, A.K.'nin "Arkadaşıma verdim" dediği oksijen tüpünün izini sürdü. Kısa sürede sonuca ulaşan jandarma ekipleri, hurdacının oğlu V.K.'nın verdiği bilgi doğrultusunda oksijen tüpünün Filyos'a gittiğini öğrendi.

Hırsızlığın A.K.'nin evinde planlanarak yapıldığını öğrenen jandarma ekipleri, Sinop ve İstanbul'da yaşadıkları öğrenilen soyguncuların yakalanması için jandarma ve polisle temasa geçti. S.B. ile C.C., Sinop'ta, R.S. ile M.T. ise İstanbul'da yakalanıp Çaycuma'ya getirildi. Hurdacı ile birlikte mahkemeye çıkarılan sanıklar tutuklandı.

İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Temel Aksel'in yönettiği operasyonda, şahıslarla birlikte soygun yapacakları diğer kuyumcu listeleri ele geçirildi. İstanbul'dan gelen soyguncuların Filyos soygunu öncesi Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçeleri ile merkeze bağlı Kilimli ve Kozlu beldelerinde keşif yaparak, çok sayıda kuyumcuyu listeye aldığı belirtildi. Soygun anına kadar kuyumcu dükkanlarını gözetim altında tutan şebekenin girecekleri dükkanlara müşteri kılığında girip altın fiyatlarını sorarak keşif yaptığı anlaşıldı. Jandarma ekibi, şimdi Filyos soygununda çalınan altınlara ulaşmaya çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?