3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Polis merkezinde şüpheli ölüm

Zonguldak Valisi Erdal Ata, polis merkezindeki şüpheli ölüm olayı ile ilgili, "Nezaret penceresinden dışarıya atlayan ve burada nöbet tutan polisin üzerine düşen kişi, memurun elindeki silahı almaya çalışmış. Ancak atik davranan polis, şarjörü boşaltmış, yoksa büyük olaylar olabilirdi" dedi.

Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra, Tepebaşı Mahallesi’nde iş yeri bulunan Yeter Cebeci’nin Çarşı Polis Merkezi’ne başvurarak Metin Yüksel’in kendisine bıçak çektiğini ve elindeki poşette bulunan 4 bin 250 YTL’yi gaspbettiğine yönelik şikayette bulunduğunu söyledi.
Emniyet ekiplerinin bu kişiyi bularak gözaltına aldığını ve savcının avukatının nezaretinde ifadesi alınan Yüksel’i, polis merkezindeki nezarete götürülmesini istediğini ifade eden Ata, Yüksel’in, kardeşi yanında olduğu halde nezaretin camından dışarıya atladığını ve burada nöbet tutan polisin üzerine düştüğünü belirtti.
Ata, şöyle devam etti:
"Bu arada polisle boğuşan Yüksel, memurun elindeki silahını almaya, tetiğe basmaya çalışmış. Atik davranan memur ise şarjörü boşaltmış, yoksa büyük olaylar olabilirdi. Belki kendisini şikayet eden kişiye yönelik. Yardıma gelen diğer polisler bu kişiyi sakinleştirip, binanın ikinci katına çıkarıyorlar. Burada bir müddet oturan Yüksel, rahatsızlanması üzerine Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Kişinin öldüğü belirleniyor. Bu konuda adli ve idari yönden soruşturma başlatıldı. Şahsın cesedi otopsi için İstanbul’a gönderildi."

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 21:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?