3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Emniyet müdürü isyan etti

Trafikten Sorumlu Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, 14 yıldır rütbesinin yükseltilmediğini ileri sürerek isyan etti.

Trafikten Sorumlu Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, denetim yapılacağını söyleyerek İsmet Paşa Parkı'nda basın mensuplarıyla buluştu. Kuş, parkta İsmet İnönü'nün Anıtı önünde bulunan, "Bir ülkede namussuzlar kadar namuslular da cesur olmadıkça, o ülkede kurtuluş zordur" yazısının önünde işleyişe isyan etti. İsmet İnönü'nün bu sözünden cesaret alarak, yıllardır görevini en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiğini söyleyen Kadir Kuş, bunun için terfi ettirilmediğini ileri sürdü.

Diğer polislerin şaşkın bakışları arasında bağırıp çağıran Kadir Kuş, "Ben, Necdet Menzir, Hayri Kozakçıoğlu ve Hüseyin Kocadağ tarafından Almanya'dan alınan motosiklet parçalarını eksik diye kabul etmedim. Görevimi dürüst bir şekilde yapmaya çalıştım. Sicilimde tek bir kare leke yok. Bugüne kadar 30-40 tane tayin gördüm. Ama Emniyet Genel Müdürü'nün tarafsız görev yaptığına inanmıyorum. Yalan söylüyorsam 24 saat içinde beni görevden alsınlar. Koalisyon hükümetleri zamanında 50 bin sayfalık dilekçe yazdım, fakat hepsi göz ardı edildi. Şimdi güçlü bir hükümet var, bu dilekçelerimin dikkate alınmasını istiyorum" dedi.
Şehirde ise bazı kişilerin keyfine göre değişiklikler yapıldığını ileri süren Kuş, "Yollarda keyfi değişiklikler yapılıp kazalara davetiye çıkarılıyor. Kaza olunca biz de sorumlu tutuluyoruz.

Ben bu sorumluluğu kabul edemem. Kozlu sahil yolunda çay bahçelerinin karşısında kaldırımı kırdılar. Araçlar buradan tehlikeli giriş çıkışlar yapıyor, doğayı katlediyorlar. Bir benzin istasyonu için orta refüjü kırıyorlar. Yetkililer bunları görmüyor" diye konuşarak tepki gösterdi.

Denetim yapacaklarını düşünen, ancak Emniyet Müdür Yardımcısı Kuş'un açıklamalarını duyan polis memurları ise şoke oldu. Polis memurları, yoldan bir araç çevirerek gazetecileri bindirip olay yerinden uzaklaştırdı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 15:02:13
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 15:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?