3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Fransa'yı protesto mitingi

Zonguldak'ta Kamu-Sen üyeleri tarafından Fransa Parlamentosu'nda görüşülecek olan "Ermeni soykırımı yoktur" demeyi suç sayan ve diyenlerin de 5 yıl hapisle yargılanmasını öngören tasarı protesto edildi. Protestoya izin vermeyen polis ile Kamu-Sen üyeleri karşı karşıya geldi. 

Ses sistemine izin verilmemesini protesto eden Kamu-Sen öncülüğünde protestoya katılan 500 kişi, Valilik önündeki şehitler anıtına kadar yürümek istedi. Polis, yürüyüşe müdahale ederek pankartı toplamak istedi. Yaşanan arbedenin ardından, yürüyüşün kaldırımdan yapılmasına izin verildi. Kamu-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, şehitler anıtında yaptığı açıklamada hükümeti Fransızların yasa tasarısı karşısında yeterince tepki göstermemekle suçladı. 

Salih Alemdar, yaptığı açıklamada, "Son yıllarda ülkemizin gündemini ne yazık ki tamamen dış mihraklar tarafından belirlenmektedir. Bölücü başının yeniden yargılanması, bayrakların yakılması, nevruz olayları, sözde insan hakları ihlalleri ve milli tarihimize yönelik Ermeni iftirası, Batı ülkeleri tarafından ısıtılıp ülkemizin önüne konulmaktadır. Tarihi ve bilimsel gerçeklerden uzak iddialar; bazı ülkelerin parlamentosunda gündeme alınarak ve paralelinde uydurma yasalar, dayatma yasalar çıkartılarak devletimiz ve milletimiz zan altında bırakılıyor. Aslı olmayan bu iftiralar karşısında dünya ve kamuoyu önünde Türk milleti suçlu ilan edilmeye çalışılmaktadır. Bu saldırı ve suçlamalara sessiz kalmadık, sessiz kalmayacağız. Bu meydanlarda oluşumuz işte bunun içindir. Türk milleti dünya tarihinde hoşgörü ve birlikte yaşama arzusunun timsali olmuş bir millettir. Tarihinin hiçbir döneminde başka kesimlere yönelik soykırım uygulamamış, bilakis iyi niyetli ve hoşgörüsü karşılığı defalarca arkadan vurulmuş ve katliama maruz kalmıştır. Mensup olduğu millete ve devlete yürekten sadakatle bağlı olan Türkiye Kamu-Sen ve sendikaları olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkeler nezrinde en sert ve etkili diplomatik tepki konulmalıdır. TBMM derhal harekete geçmeli ve misilleme yapmalıdır. Fransa'nın Cezayir'de yaptığı soykırımı tanıyan bir kararı genel kuruldan geçirmelidir. Çünkü tarih gösteriyor ki, bugün Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni karalamaya çalışan Fransa'nın mazisi utanç ve insanlık dışı uygulamalarla doludur. TBMM bu kanlı geçmişi, yeniden tarihe mal olması için ifşa etmelidir. TBMM Türkiye sınırları içerisinde 'Ermeni soykırımı yapılmıştır' iddiasını dile getirilmesini suç kapsamına alacak düzenlemeyi bir an önce yapmalıdır" dedi. 

İşçi Partililerin de katıldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 12:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?