2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Karakolda arbede!

Zonguldak'ın Çarşı merkezindeki Zonguldak Belediyesi Zabıta karakolunun camlarını döktüğü iddi edilen İnönü lakaplı balıkçı ve arkadaşı, polis tarafından valilik önünde sıkıştırılınca son çare olarak intihar etmek istedi.

Edinilen bilgiye göre saat 16.00 sıralarında, belediye zabıta ekipleri tarafından seyyar balık tezgahlarına el konulduğu ve geri verilmediği gerekçesi ile İnönü lakaplı R.D. ve arkadaşı N.D., çarşı merkezindeki belediye zabıta karakoluna saldırarak kapılarının camlarını kırdı.

Olay yerine gelen Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da ve olay yerindeki zabıtaların polise haber vermesi üzerine polis ekipleri iki balıkçıyı aramaya başladı. Limanda buldukları R.D. ve N.D.'nin kaçması üzerine kısa bir kovalamaca yaşandı. Zonguldak Valilik binası önünde sıkıştırılan iki arkadaştan İnönü lakaplı R.D., elindeki cam parçasını boynuna dayayarak, boynunu keseceği tehdidini savurdu. İntihar teşebbüsünü görüntüleyen gazetecilerin üzerine saldırmak isteyen arkadaşı N.D. ise polisle arasında yaşanan kovalamacanın ardından etkisiz hale getirilerek karakola götürüldü.

İntihar girişimine devam eden R.D., polis ve belediye görevlilerin ikna çabalarına rağmen elindeki camı bırakmadı. Gazetecilere ve kendisine yaklaşmak isteyen polislere de tepki gösteren R.D., ayağı ile tekme atarak valilik camını da kırdı. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü Aslan İlkay'ın eline aldığı copla omzuna vurması üzerine polis, N.D.'nin üzerine çullanarak, elindeki camı almayı başarabildi. Yere yatırılarak elleri kelepçelenen N.D., Aslan İlkay'ın emri ile ders olması amacıyla yaka ve kollarından tutularak polis otosuna taşındı.

Ekmek parası için tepki gösterdiğini kaydeden N.D., polislerin müdahalesi esnasında "canım yanıyor" diye bağırması dikkat çekti.

Camları kırılan zabıta karakolunda inceleme yapan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da, "Bunlar alışmış, sokaklarda ve caddelerde balık satmaya. Artık satsınlar da görelim. Kim yaptığını bilmiyorum ama yaptıkları delikanlılık mı?" diye seyyar balıkçılara tepkisini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 20:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?