4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

MHP Zonguldak il kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kongresi, kalabalık bir katılımla yapıldı. Mevcut başkan Mustafa Korkutan, seçimlere tek aday olarak katıldı.

MHP Zonguldak İl Kongresi, Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kütahya Türk Ocağı Mehter Takımı'nın çaldığı mehter marşlarının ardından başlayan kongrede, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin yanı sıra çok sayıda partili hazır bulundu.

Kongrede açılış konuşmasını mevcut İl Başkanı Mutafa Korkutan yaptı. Hükümeti eleştiren Korkutan, "AK Parti, hükümet oluşundan bugüne gelen süreçte Aldatma ve Kandırma Partisi olarak anlam kazanmıştır. Ülkemizdeki her problemden nasibini alan Zonguldak, iktidar partisine mensup 3 beceriksiz milletvekiliyle diğer illere nazaran daha fazla yıpranmakta, daha geriye gitmektedir. Zonguldak adına kazanılacak haklar bir tarafta dursun, mevcut istihdam sahaları, kamu kurumlarımız, geçmişte kazanılan yatırımlar ilimizi terki diyar etmiştir. Milletin vekilleri, milletin asilleri Zonguldaklı vatandaşlarımızı da aşağılamaktadır. Duble yollar duble rezalet olarak köstebek çukurlarına dönmüştür. Ülkemizin dinamikleri Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) özelleştirmeden nasibini almış, TTK'ya alınacak işçi yılan hikayesine dönmüştür" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise, il kongrelerinin önemine değinerek, "İl başkanı seçmeyeceğiz, sıradan il yönetimi oluşturmayacağız. AB'ye ruhunu satmış, işbirlikçi, 'Türk ordusunun Kürdistan'da döktüğü kanların hesabını sormalıyız' diyen hainlerin karşısında dimdik duracak Misak-ı Milli askerlerinin, Kuva-yi Milliye güçlerinin toplantısını yapıyoruz. Hiç kimse MHP toplantılarını birilerini milletvekili, bakan, belediye başkanı yapmaktan ibaret amacı olan siyasi partilerin toplantısıyla karıştırmasın. Bu kongre son derece kıymetli ve önemlidir" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat boyunca konuşan Ekinci, Başbakan Erdoğan ve hükümeti de eleştiri yağmuruna tuttu. Ülkenin global ve küresellik tehdidi karşısında olduğunu ileri süren Ekici, "Bugün Newyork, Tokyo ya da İstanbul borsasında, bir düğmeye basılarak milyonlarca dolar para kazanılabildiği global bir dünyada yaşıyoruz. Bu global ve küresel dünya, sosyo-kültürel anlamda demokrasiyi, insan hakları, özgürlükleri, terörle ve organize suçlarla mücadeleyi kendine amaç edindiğini söylüyor. Bu madalyanın bir yüzü daha var. Bu yüzü de küresel emperyalizmdir. İşbirlikçi bazen bir tarikatın şeyhi olarak, bazen asker olarak karşımıza gelmektedir. Onlardan daha vahimi ise iktidarlarınız işbirlikçi ise ne yapacaksınız? İktidarlarınız kıbleyi güneyde göstererek, kıblelerini Brüksel'e Washington'a dönüp, onlardan emir alarak iş yapıyorlarsa ne yapacaksınız? Onun için bu global süreci dikkatle takip etmek zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde, mevcut başkan Mustafa Korkutan yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu ise Nihal Albuz, Cemile Dinç, Muhammet Öztürk, İbrahim Kerem Ertem, Cevat Ön, Önder Alkan, Aydın Demir, Avni Yaprak, Ali Çevik, Ahmet Çetin, Mevlüt Özdemir, Hakan Gülay, Ömer Ay, Süleyman Erbay, Metin Ayan, Abdurrahman Malkoç, Burhan Temel Çınar, Rahman Demirtürk, Şükür Küçükali, Şahin Yalçın, Tuncay Kahveci, Fahrettin Alemdar, Hasan Çındır, Adem Okur, Hüseyin Turhan, Atalay Göktepe, Metin Furuncu ve Metin Ünal'dan oluştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 12:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?