4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Müdürden suç duyurusu

Trafikten Sorumlu Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcılığı görevindeyken yaptığı protesto ve çarpıcı iddialarıyla gündeme gelen Kadir Kuş, Personelden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na alındı. Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner hakkında suç duyurusunda bulunan Kadir Kuş, İçişleri Bakanlığı'na iletilmek üzere de Zonguldak Valiliği'ne şikayet dilekçesi verdi.

Personelden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Kadir Kuş, bugün Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na giderek iddia ettiği usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Elindeki belgeleri de savcılığa teslim eden Kadir Kuş, daha sonra Zonguldak Vali Yardımcısı Ali İşsen'in makamına giderek Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili şikayet dilekçesi verdi. İçişleri Bakanlığı'na iletilmek üzere verdiği dilekçenin kabul edilmesi üzerine gazetecilerin sorularını cevaplayan Kadir Kuş, "Davamı açtım. Şikayet dilekçemi verdim. Bana kötülük yapanlar adaletin pençesine gitmiştir. Bundan sonra bakanlık ve savcılık gerekeni yapacak" dedi.

Kendisinin hukuka uygun hareket ettiğini ifade eden Kuş, "Ben hukuksuz adım atmam. Bu nedenle de yaptığım hareketlerin sonucuna katlanırım. Ülkede, namuslu insanların da namussuzlar kadar cesur olması gerektiğini göstermek için böyle bir eylemde bulundum" diye konuştu.

Kuş, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla akıl hastanesine sevk edildiğini de söyleyerek, "Benim akli dengem yerinde. Sadece ilk açıklamaları yaptığım gün rapor almak için doktora gittim. Bana böyle bir rapor vereceğini tahmin edemedim" diyerek, kendini merakla izleyen kalabalığa "Ben deliye benziyor muyum?" diye sordu.

Serhat Demir - Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 16:37:33
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 17:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?