4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Orman Müdürlüğü'nde yangın alarmı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Yüksek Mühendis Turgut Gül, havaların ısınması ile birlikte bu yıl 3 orman yangınında 1.5 hektar alanın yandığını söyledi. Olayla ilgili zanlıların bulunarak adli makamlara sevk edildiğini belirten Gül, bahçe temizliği esnasında çiftçilerin dikkatli olmasını istedi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, bahçe temizliğinin başladığı bu mevsimlerde anız yakılması nedeniyle orman yangınlarında artış gözlendiğini belirterek, çiftçilerin bahçe temizliği esnasında gerekli tedbirleri almasını istedi. Anız yakmanın suç olduğunu ve orman yangınına sebebiyet verilmesi halinde ise olayın adli makamlara intikal ettirildiğini söyleyen Gül, "Havaların ısınması ile birlikte çiftçilerimiz bahçe temizliklerine başladı. Yakılan anızlar nedeniyle ormanlarımızda yangınlar artıyor.

Kanunen anız yakmak yasak. Buna rağmen yakılacaksa da çiftçilerimizin gerekli tedbirleri aldıktan sonra bu işlemi gerçekleştirmeleri gerekiyor" dedi. Gül ayrıca, yangınla mücadele için yangın işçileri, teknik ekip, arazöz ve helikopter ekiplerine gerekli seminer ve eğitimlerin verildiğini de belirterek, "Helikopter ile ilgili sözleşmeler hazırlanıyor.

Diğer bakım onarım ve eksiklerimiz giderildi. Ayrıca 145 işçi, 10 adet arazöz, 1 adet helikopter, 5 grayder ve 3 adet dozerden oluşan 14 adet ilk müdahale ve söndürme ekibi ile 58 bin hektarlık alanı kapsayan Zonguldak Bartın ve Karabük Ormanları'nı koruyacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 19:30:06
Güncelleme :21 Mart 2006 Salı 18:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?