4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Polisten pazarlamacı uyarısı

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Arslan İlkyaz, kapı kapı dolaşan pazarlamacılara karşı vatandaşları uyardı.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Arslan İlkyaz, seyyar pazarlamacılara karşı dikkatli olunmasını istedi. Bu tür kişilerin hırsızlık amacıyla keşif yapabileceklerini hatırlatan İlkyaz, "Hırsızlık, adam yaralama ve öldürme gibi birçok sabıkası ve araması bulunan şahıslar, son zamanlarda büyük illerde ve doğu illerinde meydana gelen karışıklar nedeniyle bölgemizdeki illeri tercih etmeye başladı. Bu kişilerin, suç örgütleri veya gruplarıyla temaslarının bulunduğu yönünde elimizde bilgiler bulunuyor.

Pazarlama taktiğiyle önce evlerde keşif yapıp sonraki günlerde evi soyabilirler. Tanımadığınız ve daha önce görmediğiniz, özellikle doğu kökenli seyyar satıcılar konusunda dikkatli olun. Geceleri, şüphelendiğiniz kişiler veya yabancı plakalı araçlar gördüğünüzde hemen polise haber verin" diye konuştu.

Son 1 ay içinde 2 ayrı hırsızlık çetesinin çökertildiğini kaydeden Arslan İlkyaz, asayiş şubesi olarak her gece yabancı plaka uygulaması yaparak, bu suç grupları ve çetelere karşı ellerinden gelen önlemleri aldıklarını ifade etti.

Serhat Demir - Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 12:11:59
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 12:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?