3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Zonguldak'ta huzur operasyonu

İstanbul'da bir süredir yapılan şafak operasyonu ile birlikte bu ilden kaçacak suçluların kaçma ihtimalinin bulunduğu Zonguldak ilinde elmas huzur uygulamaları yapılıyor.

Yaklaşık bin polisin katıldığı,bir hafta ara ile il genelindeki bir çok noktada aynı saatte başlayan uygulamalarda aranılan ve hakkında gıyabi tevkif kararı bulunan 3 kişi yakalanırken, 20 dernek lokali ve 7 iş yeri ve çeşitli suçlardan cezai işlem yapıldı.

Bir hafta ara ile yapılan Elmas Huzur 1 ve 2 uygulamaları ile birlikte Zonguldak'ta bulunan umuma açık yerler, dernek lokalleri, ve kavşaklarda asayiş ve trafik yönünden denetlemeler yapıldı. Zonguldak'ın merkezi, beldeleri, Alaplı, Ereğli, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçeleri yaklaşık bin polisin katılımı ile yaklaşık 2 saat süren uygulamalar sonucunda didik didik arandı. Yapılan aramalarda hakkında araması ve gıyabi tevkif kararı bulunan 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. uygulamalarda 20 dernek 7 işyeri hakkında çeşitli cezai işlemler yapılırken, 162 korsan CD, 4 ruhsatsız silah 4 şarjör ve 31 adet mermi ve 2 sustalı bıçak ele geçirildi.

Ayrıca 6 aracın trafikten men edildiği uygulamada 3 ehliyetsiz sürücü hakkında adli işlem başlatılırken 19 araç sürücüsüne 2 bin 367 YTL para cezası kesildi.

Yetkililer suçları azaltmak ve suçluları caydırmanın amaçlandığı huzur uygulamalarının süreceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 18:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?