3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Zonguldak'ta huzur sağlanıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl sonunda hazırlanan istatistiklerde olay artışının en fazla görüldüğü iller arasında 12. sırada bulunan Zonguldak'ın, bu yıl Ocak ve Şubat aylarında polisin istikrarlı çalışması ile 57. sıraya kadar düştüğü bildirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Arslan İlkyaz'dan edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl sonunda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan istatistiklerde olay artışının en fazla görüldüğü iller arasında 12. sırada yer alan Zonguldak'ta, Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ve huzuru sağlama anlamında başarılı bir çalışma sergilediği ifade edildi.

2005 yılının yılın Mart ayına kadar 'adi suç' olarak tabir edilen bir çok suça ceza verilmediğini ve bu yüzden istatistiklerde görülmediğini söyleyen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Arslan İlkyaz, buna rağmen bu yılın ilk 3 ayında şahsa karşı suçlarda yüzde 98'lik aydınlatma oranının korunduğunu ve mala karşı olan aydınlatma oranının da yüzde 57'lerden yüzde 62'le çıkartıldığını ifade etti.

Ocak, Şubat ve Mart aylarında işlenen suçlardan 24'ünün, mala karşı işlenen suçlardan ise 205'inin faili meçhul kaldığını kaydeden İlkyaz, "Bu yılın ilk 3 ayında mala karşı işlenen toplam 538 suçun 304'ünün faili yakalandı. 29 suçun faili yakalanmazken, 205 suçun faili ise meçhuldür. Bu olaylarla ilgili 422 kişi yakalanarak adli mercilere gönderildi. Yine aynı dönemde mala karşı bin 147 suç işlenirken, bin 89 suçun faili yakalandı. 34 suçun faili belirlenmesine rağmen halen yakalanamazken, 24 suç faili meçhul kaldı. Bu suçu işleyenlerden bin 411 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Bu oranlarla geçtiğimiz yıl şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılması oranı olan yüzde 98'lik başarıyı bu yıl da koruduk. Mala karşı olan suçları aydınlatma oranımızdaki başarı da yüzde 57'den yüzde 62'ye yükselmiştir. En çok olay ve suç artışının yaşandığı iller sıralamasında 12. sırada bulunan ilimizi, yaptığımız çalışmalar neticesinde 57. sıraya kadar düşürmeyi başardık. Suç ve suçlularla ilgili çalışmalarımızı özveriyle sürdürüyoruz. Suç işlendikten sonraki çarklarımız, düzenli bir şekilde işliyor. Özellikle suç işlenmeden önce müdahale kabiliyetimizi arttırmak yönünde çalışıyoruz. Burada bizlere olduğu kadar halkımıza da büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.

Serhat Demir- Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 13:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?