3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Zonguldak'ta huzur toplantısı

Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla mücadelede vatandaşlardan destek istedi.

Zonguldak Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Alaattin Toros, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri, mahalle muhtarları, çok sayıda esnaf ile vatandaş katıldı. Asayiş Şube Müdürü Arslan İlkyaz'ın mahalle bazında suç istatistiklerini ve suçlarla mücadele yöntemlerini anlattığı toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Atilla Çınar, okullarda yaşanan şiddet olaylarında halkın da polise yardımcı olmasını istedi. Tüm suçlarda polis ve halkın birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirten Çınar, "Çocuklarımız istismar ediliyor.

Son zamanlarda bazı yerlerde yaşanan olaylar gibi bölgemizde önemli bir olay yaşanmadı. Göreve gelir gelmez İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Valiliğin talimatı doğrultusunda hazırlanan planlar ve aldığımız bir dizi tedbirler sonucu bölgemizde önemli derecede bir olay vuku bulmadı. Çocuklarımızın sırtından geçinmemeleri, istismar edilmemeleri için bizlere olduğu kadar öğretmenlere ve siz ailelere büyük görevler düşüyor. Herkes sorumluluğunu bilirse, özellikle aileler çocuklarına sahip çıkarsa gençlerimizin istismar edilmesini engelleriz. Okullarda öğrencilerimizi rahatsız edici, öğrenimi engelleyici hiçbir şeye izin vermeyeceğiz. Biz bu sülüklere müsaade etmeyeceğiz. Okul önlerine şüpheli şahısları hatta sivilleri bile yaklaştırmıyoruz" dedi.

Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Çınar, herkesin güvenliğini sağlamanın görevleri olduğunu belirterek, "Teşkilatımızın kuruluşun 161. yıldönümüdür. Bu anlamda baktığımızda birçok devletten daha eskiyiz. Suçla mücadele de kimsede olmayan bizde olan tecrübe ve deneyim var. Parayla pulla alamazsın. Aynı bir ustadan çırağına geçmesi gibi bilgiler arşivlerle, suçla mücadele yöntemleri büyüklerimizden bizlere kadar ulaştı. Bizlerle ilgili kötü bir şey varsa, olumsuzluk varsa soruşturma açarım, gereğini de yaparım. Ama bu teşkilata sahip çıkmak sahip olmak hepimizin sorumluluğu altında, hepimizin görevidir. Bizim yanımızda olun, dosta güven, düşmana tehdit oluşturalım. Kime ne zararı var? Polisle halkın birlikte olmasından bırakın korkan korksun. Ama güvenenlerde bir o kadar güvensin ve onur duysun" diye konuştu.

İstatistiklerde en fazla suçun işlendiği Terakki Mahallesi Muhtarı Bülent Uluğbay, söz hakkı alarak adalet sistemini eleştirdi. Suçluların çabuk serbest bırakılmasından yakınan Uluğbay, "En fazla suçun bizim mahallede işlenmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Bizim mahallede öğretmenevi denilen bir yer var. Hemen okulların karşısında olan bu öğretmenevi, bilhassa yaz aylarında her düğün olduğunda meyhane haline getiriliyor. Polis ne yapsın? Yakalayıp götürüyorlar savcıya. Adaletin nasıl bir şekilde işlediği belli. Polis adliyelere çıkmadan suçlu dışarıya çıkıyor. Maalesef durum bu" diyerek mahallelerinde güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Emniyet Müdürü Çınar, Uluğbay'ın adaleti eleştirmesi üzerine, "Yanlış konuşuyorsun. Burada müdahale ederim. Bu şekilde konuşturmam. Adalet en güzel şekilde işliyor. Adaleti eleştiremezsin. Kanunları eleştirmek ayrı bir şey adaleti eleştirmek ayrıdır" diyerek tepki gösterdi.

Serhat Demir - Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 14:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?