6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Açılacak olan müzik akademisi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Uluslararası Müzik Akademisi Koordinatörlüğü'nü yapan edebiyatçı-yazar ve şair Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Filiz Ali'nin yürüttüğü Bestecilik Atölyesi, müzik alanında 3 dalda eğitim verecek. 

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), bu sene ilk kez Bestecilik Atölyesi çalışmalarıyla Pınar Kür'ün başkanlığını yaptığı Yazı Atölyesi ve Müzik Akademisi profesörleri eşliğinde 9. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Müzik alanında teknik-yorum üzerine bilgilerini pekiştirmek isteyen öğrenciler, bugüne kadar dünyaca tanınan usta sanatçıların ders verildiği Ayvalık Müzik Akademisi'nde 15-22 Mayıs 2006 tarihleri arasında tekrar usta sanatçılarla buluşma fırsatı bularak deneyim kazanacak. 

1998 yılından bu yana keman, viyola, viyolonsel, arp, flüt ve oda müziği dallarında yetişmekte olan genç ve yetenekli öğrencilerin dünyaca tanınmış müzisyen-pedagoglarla 10 gün boyunca birlikte çalışmalarına olanak sağlayan akademi, 2003 yılında bu çalışmalara klarinet de ekledi. 

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi profesörleri, hem konser kariyerleri hem de akademik kariyerleriyle sivrilmiş isimler arasında dünyaca tanınmış sanatçılar Lukas David, Eckhard Fischer, Çiğdem Yonat-İyicil (keman), Ulrich Eichenauer (viyola), Peter Bruns (viyolonsel), Vieri Bottazzini (flüt), Julian Milkis (klarinet) bulunuyor. 

6-15 Eylül 2006 tarihleri arası Mastır Class programda derslerin sabah 10.00-13.00, öğleden sonra 15.00-18.00 arasında yapılacağı, öğrencilerin üzerinde çalışmak istedikleri repertuarları akademiye başvuru formunda belirtecekleri ve 10 gün boyunca öğretmenleri eşliğinde bu eserleri ve gerekirse başka eserleri de çalabilme olanağı bulacakları belirtildi. 

Kayıtlar 5 Mayıs'ta bitiyor.
.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 20:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?