7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Savaştepe'de üniversite heyecanı

Savaştepe'de, üniversiteye bağlı bir fakülte ya da yüksek okul açılacağı bildirildi. Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, açılacak okula BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'nun ismini vereceklerini açıkladı. 

Başkan Gürkan Kurtbaş, ilçenin yıllardır ihmal edildiğini, kendilerinin kalkınma süreci başlattıklarını, ilçeye her alanda hizmet vereceklerini söyledi. Savaştepe'nin tarihi itibariyle Balıkesir'in ve Türkiye'nin en önemli yörelerinden olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, yıllardır öğretmen yetiştiren eski Köy Enstitüsü'nün bugün Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet verdiğini, ilçeye bugünlerde yıllardır özlemini çektikleri bir fakülte veya yüksek okul kurma çabası içinde olduklarını belirtti. Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak yöreye uygun bölümlerden oluşan yüksek okulun ilçeye ekonomik ve sosyal hareket getireceğini kaydeden Başkan Kurtbaş, çoktan hazırladıkları okulun adına BAÜ rektörünün ismini vereceklerini açıkladı. 

Yüksek okul için belediye binasını boşaltıp kendilerinin çadırda durmaya razı olduklarına dikkat çeken Kurtbaş, "Bu konuda çok ciddiyiz. İlçemizde yüksek okul özlemi ve heyecanı yaşıyoruz. Açılacak okulun adını bile hazırladık, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu hocamızın ismini vereceğiz, tabelası hazır. Şu andaki belediye hizmet binamızı üniversiteye tahsis etmeye hazırız. Yeter ki okulumuz bir an önce açılsın, biz belediye hizmetini çadırda vermeye razıyız" dedi. 

BAÜ Rektörlüğü'nden uzmanların ilçede ve belediye hizmet binasında yüksek okul için araştırma yaptığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 14:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?