7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Arama Yardım ve Kurtarma Derneği

Ayvalık'ta, afetlerde gerekli çalışmaları yapmak amacıyla Arama Yardım ve Kurtarma Derneği kuruldu. Kısa adı AYKUT olan dernek, ilk tatbikatını Sivil Savunma Günü için düzenlenen program çerçevesinde yaptı.

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Ayvalık'ta kurulan, başta deprem olmak üzere diğer tüm afetlerde de gerekli yardımı ulaştıracak Arama Kurtarma Ekibi, gönüllü vatandaşlardan oluşuyor. Ekip ilk tatbikatını, Gazi İlköğretim Okulu'nda yaptı. Sirenlerin çalınmasıyla, öğrenciler okuldan tahliye edilmeye başlandı. Okulda bulunan yaralı öğrencileri ambulanslara ulaştıran ekip, üst katlarda mahsur kalan kişilerin kurtarılmasını, cansız manken kullanarak gösterdi. Bahçede bulunan yangının söndürülmesiyle tatbiki gösteri sona erdi. Tatbikatta Ayvalık Belediyesi itfaiye ekibi de hazır bulundu. Gösteriyi Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Güci, daire ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Ekip üyelerini, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile birlikte tebrik eden Kaymakam Nazım Madenoğlu, "Bu derneğin ilçede ve yöremizde olmasının, arzu etmediğimiz olaylar olduğu takdirde yardımcı olacağını düşünüyorum. İlçe halkından destek göreceğine inanıyorum" dedi.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Girgin başkanlığındaki Ayvalık Arama Kurtarma (AYKUT) ekibinin kurucu üyeliğini Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mutlu Önder, Rahim Usta Lisesi Müdürü Lütfü Yazıcı, Murat Torun, Hülya Çalışkan, İbrahim Özdemir, Dr. Recai Yılmaz, Hakkı Bekler ve Burak Narin yapıyor. Depremde, doğal afetlerde, sportif faaliyetlerde, dağlarda, denizlerde ve karada kazaya uğrayan ve kaybolan kişilere etkin bir şekilde yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kemal Girgin, Ayvalıklılar'dan gereken desteği göreceklerine inandığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 12:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?