3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye-İş Sendikası'ndan açıklama

Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Tosun, Türkiye'de de Avrupa'daki sendikal yaşamın uygulanması gerektiğini söyledi.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Tosun, 2007 yılında kamu kesiminin tümünde çalışan sayısında büyük oranda azalma görüldüğünü, işçi alımlarının gerçekleşmediğini belirtti. Tüm iş kollarında ciddi üye kayıplarının yaşandığını, yaşanmaya da devam edildiğini belirten Tosun, "2007'de sendikaların önündeki örgütlenme engeli kaldırılmadı, umudumuz 2008'e sarktı. Dünyada ve Avrupa'da böyle ciddi engeller yok. Türkiye'de, işyerlerindeki örgütlenmede sıkıntılar meydana geliyor. Bunun en ciddi örneği Tek Gıda-İş'in Susurluk Yörsan'da örgütlenmek istemesidir. Oradaki işçiler anayasal haklarını istediler, ancak, kış günü işsiz ve ekmeksiz kaldılar. 2008 yılında sendikal örgütlenmenin önündeki engeller artık kaldırılsın. Çalışanlar aileleri ile sade bir yaşam sürdürebilir geçim şartlarına kavuşsun. Avrupa'da simitçi, koyun kırpanlar dahi sendikalı. Aynısını Türkiye'de de görmek istiyoruz. Ama bu görüntü 2008'de flu gözüküyor" dedi.

Süleyman Tosun, Türkiye'de memur sendikalarının dahi doğru dürüst çalışma yasalarının olmadığını, Türkiye ve Mısır'da işverenlerin kıdem tazminatı öderken, diğer ülkelerde sigortayı kurumuh ödediğini, yabancı ülkelerdeki işçilerin hepsinin işten atılma korkusu olmadan çalıştıklarını belirterek, "Avrupa'daki sendikal yaşam Türkiye'de uygulansın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 04:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin ARSLAN IP: 88.242.46.xxx Tarih : 10.04.2008 16:08:29

değerli başkanım vermiş olduğunuz güzel açıklamalar için sizi tebrik ederim emek en yüce değerdir çalışma arkadaşlarınızla birlikte daha nice güzel günlar teenni ederim sağlıcakla kalın