7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sahte kaymakam dolandırdı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bir otobüs firmasının müdürü, kendisini ilçeye atanan yeni kaymakam olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, bayramın ikinci günü Camiikebir Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi'nde bir iş yerine gelen kimliği belirlenemeyen bir kişi, iş yeri sahibi olan ve aynı zamanda bir otobüs firmasının müdürlüğünü yapan Mehmet Dinçer'e (41), kendisini ilçeye atanan yeni kaymakam olarak tanıttı.

Dinçer, kendisiyle sohbet eden kişinin Sındırgı İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı, Öğretmenevi Müdürü ve kısa süre önce Kayseri'nin Yahyalı ilçesine atanan eski Sındırgı Kaymakamı İdris Akbıyık'tan isimleriyle bahsettiğini ve bu kişileri iyi tanıdığı izlenimini verdiğini belirtti.

Bunun üzerine öğle ve akşam yemeği ikram ettiği kişinin, lojmana yeni mobilya alacağını ancak lojmanda onarım olduğu için başka bir adresi evi olarak gösterdiğini ifade eden Dinçer, dün bir ticari otomobille yeniden iş yerine gelen kişinin, “yeni alınan mobilyaların parasını ödemek için” 1100 YTL borç istediğini kaydetti.

Parayı verdiği zanlının iş yerinden ayrılmasından bir süre sonra kendisine verdiği telefon numarasını arayınca dolandırıldığını anlayan Dinçer, bunun üzerine polise başvurduğunu anlattı. 

“Kaymakam olduğuna beni o kadar inandırdı ki kendisine güvendiğim için tereddüt etmeden parayı verdim. Bir süre sonra verdiği telefonu aradım. Cevap alamayınca dolandırıldığımı anladım” dediği bildirilen Dinçer'in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bu arada, Kaymakam İdris Akbıyık'ın Yahyalı'ya atanmasının ardından Sındırgı Kaymakamlığı'na atanan Suruç Kaymakamı Avni Oral'ın henüz görevine başlamadığı öğrenildi.
A.A
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 17:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?