7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Balıkesir'de görülen 'kene vakaları' korkuttu

Balıkesir'de, boynunu kene ısıran bir askerin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Kene ısırması sebebiyle Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tespit edilen bir başka vatandaşın ise tedavi edilerek taburcu edildiği bildirildi. Balıkesir il merkezinde daha önce 1 kişi KKKA hastalığından hayatını kaybetmişti. 

Edinilen bilgiye göre, Erdek'teki askeri birliğinde görev yapan Ö.Ö. isimli askerin boynuna kene yapıştı. Kene ısırmasına maruz kalan askerin, Balıkesir Asker Hastanesi'ne kaldırılarak buradaki intaniye servisinde takipte tutulduğu öğrenildi. Ö.Ö.'nün Erdek Mayın Filo Komutanlığı Revir Tabipliği'nde sıhhıyeci olduğu belirtildi. Askerin bir hafta müşahede altında tutulacağı kaydedildi. 

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan İl Sağlık Müdür Vekili Altan Paç, KKKA hastalığı belirtisi tespit edilen bir vaka bilgisinin kendilerine ulaşmadığını, sadece şüpheli vakalarla ilgilendiklerini söyledi. Paç, KKKA belirtilerinden biri görülmesi halinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi gerektiğini, böyle bir bilgi bildirilmediği için önemli bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Paç, KKKA'nın sağlık müdürlüklerine bildirilmesinin mecburi olduğunu hatırlattı. 

İl Sağlık Müdür Vekili Paç, bir süre önce Gönen İlçesi kırsalında ikamet eden 66 yaşındaki erkek vatandaşın, yaklaşık 10 gün önce ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, şahsın Bandırma Devlet Hastanesi'nde intaniye servisinde takibe alındığını, incelemeye gönderilen kan numunesinin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Paç, KKKA hastalığına yakalanan vatandaşın tedavisine cevap verdiğini, 10 gün boyunca yapılan takip ve tedavi süresi içinde hastalık belirtilerinin gerileyerek şahsın iyileşip taburcu edildiğini bildirdi. Aynı hastayla beraber takibe alınan bir çocukta ise hastalık belirtisine rastlanılmadığını kaydeden Paç, vatandaşların kene ısırmasından korunmak için tavsiye edilen tedbirleri almalarını istedi.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?