6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Balıkesir'in Edremit Müftülüğü tarafından 'Peygamberimize Sevgi Yürüyüşü' düzenlendi.

Şehit Hamdibey Meydanı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kaymakam Ekrem Büyükata, Belediye Başkanı Yunus Bozbey ile çok sayıda protokol mensubu ve binlerce vatandaş katıldı. Kortej, Manisa Alaşehir Mehter Takımı eşliğinde yürüdü. Müftülük, yürüyüşe katılan vatandaşlara çiçek, çocuklara ise balon hediye etti.

Yürüyüş sırasında, "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik" yazılı pankart dikkat çekti. Edremit Müftüsü Ramazan Tekin yaptığı konuşmada, "Peygamber Efendimize sevgisini ve saygısını gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Haftamız kutlu olsun" dedi.
Belediye Başkanı Yunus Bozbey de, "Peygamber Efendimizin 1435. doğum yılını idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Müslümanlar birlik ve beraberliğini bu yürüyüşle en güzel şekilde gösterdi. Müslüman, yakmaz, yıkmaz, gönül yapar. Etrafını aydınlatır. Müslüman'ın olduğu yerde anlayış, dayanışma vardır" diye konuştu.

Mehter ekibinden Turgutlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Balıca ise, Başkan Bozbey ve Müftü Tekin'e mehter onur belgesi verdi. Yürüyüşe katılanlara pilav ve ayran ikram edilirken izdiham yaşandı.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 14:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?