7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bir günlüğüne asker oldular

Balıkesir'de, 13 engelli vatandaş bir günlüğüne de olsa asker olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı. 

Balıkesir Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki törene, daha önceden talepleri kabul edilen 15 asker adayından 2'si katılamazken, 13 engelli bir günlüğüne asker oldu. 11'i işitme, 1'i otizm ve biri kronik böbrek yetmezliği bulunan toplam 13 kişiye kamuflaj elbiseleri giydirildi. Uzman askerler nezaretinde temel kurallar konusunda eğitim alan engelliler, daha sonra askerlik andını içti. Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, engelliler bölüğünün içindeki otizm hastası Atakan Elaldı'yı kürsüye çıkardı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ezbere okuyan Atakan Elaldı, davetlilerden büyük alkış aldı. 

Törende konuşan Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, vatan hizmetinin Anayasa'da da yer aldığı gibi her Türk'ün hakkı ve ödevi olduğunu belirtti. Engelli askerlere, TSK'nın en genç Mehmetçikler'i diye seslenen Tümgeneral Kaya, "Bu doğrultuda, ana ve babalar evlatlarını milletin bağrından çıkan silahlı kuvvetler saflarına bir bayram coşkusu içinde göndermektedir. Askerlik mükellefiyeti, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örnek teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren herkes bunun haklı gururunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. 

TSK, silah altına alınmayan engelli vatandaşlara, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmeleri maksadıyla her yıl mayıs ayında kısa süreli temsili askerlik yaptırmaktadır" diyerek engellileri kutladı. 

Daha sonra yemin eden engelliler, resmi geçidin ardından verilen ikramda aileleri ve komutanlarıyla bir araya geldi. Engelliler, bir günlük askerlik görevlerinin ardından terhis oldu. 

Törene Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, mülki ve askeri erkan ile engelli asker adaylarının aileleri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 19:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat okumus IP: 88.246.17.xxx Tarih : 15.05.2006 00:00:47
KOMUTANLARIMIZ BOYLE BISEY DUSUNMESI CO KSEVINDIRICI BISEY BENDE BALIKESIR ORDUDONATIMA DUSTUM ASKERLIK GOREVIMI YAPMAKA ICIN YARIN BIRLIGIME TESLIM OLCAM NE KADAR KOMUTAN VARSA ELLERINDEN OPERIM IYI AKSAMLAR KAHRAMAN CAVUS SERHAT