6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Deniz suyundan içme suyu

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını açıklayarak, "Çalışmalar nedeniyle 2 ay süreyle evlere içme suyu veremeyeceğiz" dedi.

Nüfus sayımına göre nüfusu 2 bin olan, yaz sezonunda nüfusunun 50 bine yaklaştığı Avşa Adası'nın, öncelikli sorunu olan içme suyu sorununun çözüme kavuşması için çalışmalar başladı. Türkiye'de deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüştürme çalışmalarıyla bir ilke imza atan Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, çalışmalar nedeniyle evlere 2 ay süreyle su veremeyeceklerini açıkladı.

110 kilometrelik içme suyu boru hattının döşenmesi çalışmalarına başlandığını belirten Çağlar, "Turizm merkezi olan Avşa'mızın içme suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladık. Deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüştürecek projemizin çalışmaları kapsamında 110 kilometrelik su borularının döşenmesi çalışmalarına geçtiğimiz gün başladık. Bu çalışmayı 2 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Ancak burada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bu çalışmalar devam ederken evlere 2 ay süreyle su veremeyeceğiz, bu nedenle Avşa halkımızın anlayışlarına sığınarak halkımızdan özür diliyoruz. 2 ay sonra Avşa Adası'nın içme suyu sorunu ortadan kalkacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 21:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?