7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Dursunbey'de yeni adliye sarayı yapılıyor

Dursunbey'e, yeni ve modern bir adliye sarayı yapılacağı bildirildi. Dursunbey Cumhuriyet Savcısı İbrahim Köstekçi, Mayıs ayında adliye sarayının temelini atacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadi Güven'in çabasıyla, Maliye Bakanlığı'na ait bin 866 metrekarelik alan, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne ait 2 bin 83 metrekare genişliğindeki yer de satın alınarak, toplam 3 bin 949 metrekarelik alan Adalet Bakanlığı'na kazandırıldı.

İlçedeki adliye sarayıyla ilgili beklentiyi Müsteşar Yardımcısı Sadi Güven'e ilettiklerini kaydeden Dursunbey Cumhuriyet Savcısı İbrahim Köstekçi, "Sayın müsteşar yardımcısı, Dursunbeyli hemşehrilerine hizmet etmek gayesiyle büyük gayret sarf ederek, 2006 yılı yatırım programına aldırdı. Bozyokuş Mahallesi'nde 3 bin 949 metrekarelik yere, adalet hizmetlerine yakışır bir adliye sarayı kazandırmak için çabalıyoruz" dedi.

Köstekçi, adliye hizmetlerinin kaymakamlık binasının zemin katındaki dar ve sıkışık ortamdan kurtulacağı, yeni adliye sarayı hizmet binasının temelinin önümüzdeki Mayıs ayında atılacağı müjdesini aldıklarını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 16:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?