6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kurtarmaya gittiler, mahsur kaldılar

Bandırma'ya 27 km uzaklıktaki Bursa Karacabey sınırına yakın mesafedeki Çakıl Köyü'ndeki hasta kadını kurtarma operasyonuna giden 5 kişilik 911 Arama Kurtarma ekibi, yola çığ düşmesi sonucu köy yolunda mahsur kaldı.

911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy ve beraberindeki ekip, bu sabah Bandırma 'dan araçlarla yola çıktı.Karla kaplı köy yolundaki kurtarma operasyonunda kar geçit vermeyince sırt çantaları ve sedyelerle Bandırma Mahbubeler Köyü'nde araçtan inen ekip yaya olarak 50 santimlik karla kaplı 7 kilometre yolu kar altında giderken bitkin düşüp dağ yolunda kaldı. Cep telefonuyla, kurtarma operasyonuna gittikleri Çakıl Köyü Muhtarı Hüsnü Kabakçıya ulaşan ekip, yardım istedi. Köy muhtarı ve traktörlü ekip yola çıktı, mahsur kalan kurtarma ekibine ulaşıp, gece saat 22.30'da köye getirdi. Kar geçit vermediği için 3 gündür elektriklerin de kesik olduğu köyde, kapalı olan yolun yarın köylüler ve karayolları ekiplerinin yardımı ile açılması bekleniyor. Kurtarma ekibi geceyi köy kahvesindeki misafir odasında geçirecek.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 00:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Gürsoy IP: 81.215.255.xxx Tarih : 30.01.2006 20:41:07
Bandırma 911 Arama kurtarma derneğinin başkanlığını yapmaktayım.sitenizde geçen haber asılsız bir haberdir.bu haberi kim neden yapmış bilemeyiz.Çakıl köyüneOperasyona gittiğimiz doğru.Fakat haberde yazdığı gibi yola ne çığ düşmüştür,nede 911 ekibi yolda mahsur kalmıştır.aracımız mahbubeler köyü ne 3 km kala kara saplanmış kara saplanan aracımız gene 911 ekibi tarafından yaklaşık 1 saaatlik çalışma sonucunda gene kendi ekibimiz tarafından kurtarılmıştır.kamera görüntüleri elimizde mevcuttur.Bölgemizde her hangi bir çığ olayı hiç bir kış mevsiminde yaşanmamıştır.bu nu yetkililerede sorabilir Bandırma kaymakamlığından bilgi alabilirsiniz.bU tip senoryasal bir haberi yaptığınız için sizi kınıyoruz.Bandırma 911 arama Kurtarma derneği adına Başkan Mustafa Gürsoy iletişim tel:0 266 71 36 911