7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi bakan oğluna yaradı

Kuş gribi hastalığından sonra yumurta fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, bölgedeki en büyük yumurta alıcısı olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unaktıan'ın sahibi olduğu AB Gıda'nın işine yaradı.

Doğru Yol Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Alen, kuş gribinden sonra yumurta fiyatlarının 10 kuruştan 2 kuruşa kadar düştüğünü belirterek, yumurta fiyatlarında yaşanan büyük düşüşün, bölgedeki en büyük yumurta alıcısı olan Abdullah Unakıtan'ın sahibi olduğu AB Gıda'nın işine yaradığını iddia etti.

Abdullah Unakıtan'ın, Bandırma ve Manyas'taki pastörize yumurta üreten fabrikaların üreticilerden büyük miktarlarda toptan yumurta aldığını ifade eden Alen, "AB Gıda Sanayii, ürettiği pastörize yumurtaları gıda işi yapan bütün firmalara satıyor.

Fabrika, gıda fabrikalarına satış yaptığından dolayı krizden etkilenmiyor. Kuş gribi hastalığından önce toptan yumurta fiyatları 10 yeni kuruş iken, hastalıktan sonra bu rakam 1-2 kuruşa kadar düştü. Bundan tek çıkar sağlayan ise Maliye Bakanı'nın oğlu Abdullah Unakıtan'ın sahibi olduğu firma oldu.

Çünkü firma çok büyük miktarlarda toptan yumurta alımı yaparak, bunları pastörize hale getirip, gıda üretimi yapan büyük firmalara satıyor. Bölgedeki üreticiler kamyonlara yüklediği yumurtalarını fabrikaya satmak için kapı önünde bekliyor. Üreticinin elindeki yumurtaları AB Gıda'dan başka alan yok. Bu durum bizde şüphe uyandırdı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 14:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZAFER BARIŞ IP: 85.98.165.xxx Tarih : 26.01.2006 14:29:05
Sayın alen sen Bandırmada Doğruyolu bitirdin önce bi koltuk sevdasından vaz geçip istifa ette sonra sağına soluna bak