6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Melekler Ayini için Ortodokslar Ayvalık'ta

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Alibey Adası'nda (Cunda) bulunan Taksiyarhis Kilisesi'nde Ortodoks Rumlar için büyük önemi olan Melekler Ayini'nin 27-28 Ekim tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.
 
Ortodoksların her yıl 5 Eylül akşamı ve 6 Eylül sabahı yaptıkları ayinlere ilgi büyük oluyordu. Ancak bu sene yapılması planlanan ayin, bazı nedenlerden dolayı ertelendi. Taksiyarhis Kilisesi'nin bahçesinde yapılacak ayini Despot Moskinision Apostolos'un yönetmesi bekleniyor. Her yıl geleneksel olarak yapılan ayinde Mikail ve Cebrail melekleri için Ortodoks geleneklerine göre dualar edilecek. Geçen yıllarda yaklaşık 2 saat süren ayine, bu yıl da Amerika, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'den Ortodoks Rumların katılması bekleniyor. Geçen yıl yaklaşık 80 kişinin iştirak ettiği ayine, tatillerini Ayvalık'ta geçiren yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor.
 
Güneşin batış ve doğuş saatlerinde yapılan ayinin Ramazan ayına denk gelmesi ve Papa'nın açıklamaları sonrasında meydana gelen kriz nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında yapılması bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 15:06:49
Güncelleme :24 Eylül 2006 Pazar 15:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?