6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

O çocuk konuştu

Balıkesir’de öğretmen Nagehan Uysal’ın öğrencisi A.K.’ye tahtaya 20 kez "Ben eşeğim, anlamıyorum" yazma cezası verdiği iddiası, eğitim camiasını şoke etti. Deprem yaratan olayın kahramanı Küçük A. büyüyünce öğretmen olacağını, ama öğrencilerine asla böyle ceza vermeyeceğini söyledi.

BALIKESİR’de Büyükbostancı Köyü’nde öğrencisine, "Eğer okumazsan sana bin kere eşek diye yazdırırım" dediği iddia edilen öğretmen Nagehan Uysal hakkında soruşturma açıldı. Hálá olayın şokunu yaşayan ve konuşmakta zorlanan A.K. ise "Öğretmenim tahtaya 20 kere ’Ben eşeğim, anlamıyorum’ diye yazdırdı. Ama ben eşek değilim. İleride öğretmen olmak istiyorum. Ama öğrencilere böyle cezalar vermeyeceğim" dedi.

Azeri asıllı annesi 35 yaşındaki Güler K., şikayet dilekçesinde öğretmenin görevden alınmasını istedi ve şunları söyledi:

"Olayın ertesi günü okula gittim. ’Nagehan Hanım niye öyle yaptınız? Çocuğumun psikolojisini bozdunuz’ dedim. O da ’Utansın, korksun, okusun diye böyle yaptım’ dedi. Sonra çocuğu neden okula göndermediğimi sordu. Ben de ’Eşekler okula gitmez, ahıra bağladım, önüne bir tutam ot attım’ dedim. Onun cevabı ise ’Eşeği çöz de okula gelsin’ oldu. Bu nasıl öğretmen anlamadım. 7 yaşındaki çocuğun psikolojisini bozdu."

Hakkında soruşturma açılan 20 yıllık öğretmen olan Nagehan Uysal ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği savunmasında öğrencisine tahtaya "Ben eşeğim, anlamıyorum" diye yazdırdığını kabul etti, ancak bunu öğrencinin daha iyi okuyup, anlatması için yaptığını ileri sürdü. Uysal, savunmasında biraz aşırıya kaçtığını ve yaptığının yanlış olduğunu kabul etti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, "Gelen şikayet dilekçesi üzerine müfettiş görevlendirdik. Soruşturma sürüyor. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda öğretmen arkadaşımız kusurlu görülürse bunun cezasını çekecek" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 04:29:04
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 04:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?