6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğrencide kuş gribi şüphesi

Balıkesir'de, kuş gribi hastalığına yakalanmış olabileceğinden şüphe edilen bir öğrenci hastanede müşahede altına alındı. İntaniye servisinde özel bir bölümde tutulan genç, kimseyle görüştürülmüyor. Alınan kan örneğinin Ankara'da Sağlık Bakanlığı laboratuarlarında incelendiği, neticenin beklendiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'de Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencisi olan C.U. (Cansu Umut), bayram tatili için memleketi olan Kepsut İlçesi'ne bağlı Dereli Köyü'ne gitti. C.U.'nun köydeki evlerinde kümeste besledikleri 2 tavuk öldü. Kümesle temas eden C.U.'nun arife günü ateşi çıktı ve rahatsızlığı arttı. Şüpheye kapılan genç kız, Kepsut Sağlık Merkezi'ne giderek rahatsızlığını anlattı. Kuş gribi olabileceği ihtimali üzerine haber verilen Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hemen harekete geçti. C.U.'dan alınan kan örnekleri, analiz edilmek üzere Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Ankara'ya gönderildi. Bu arada C.U, Balıkesir Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne (Ateşli Hastalıklar Takip Merkezi) yatırıldı. Özel bir odada yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen C.U.'ya kontrol tedavisinde tamiflu ilacı uygulanıyor.

Yetkililer, Sağlık Bakanlığı'nın bayram tatili başlangıcında yayınladığı genelge sebebiyle konuyla ilgili hiçbir şekilde açıklama yapmazken, kan numunelerinin laboratuar sonuçlarının pozitif çıkması halinde gerekli açıklamanın yapılacağı bildirildi. Bu arada C.U, ölen tavuklarla temas etmediğini, ancak evde temizlik yaparlarken eski eşyaların olduğu valizleri annesinin söylemesi üzerine kümese götürüp koyduğunu, ölen tavukların kümesine girdiği için de böyle bir şüpheye kapıldığını söyledi. C.U.'nun ailesinde ise bir rahatsızlık tespit edilmediği öğrenildi.

Öte yandan, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de Kepsut'un Dereli Köyü'nde başka tavuk ölümlerinin de yaşandığını belirledi. 20'ye yakın tavuğun aynı anda telef olduğu, ölü tavukların köydeki dereye atıldığı belirtildi. Hastalıktan ölen tavuklardan alınan kan örnekleri de Tarım Bakanlığı laboratuarlarına gönderildi. C.U.'nun köye gitmeden önce rahatsızlanması sebebiyle sonucun negatif çıkmasını umdukları, ancak her şeye rağmen sağlık tedbiri alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Balıkesir'de kuş gribi hastalığının tekrar ortaya çıkıp çıkmadığı, Ankara'dan gelecek laboratuar sonuçlarına göre belli olacak. Kuş gribi hastalığı Türkiye'de ilk defa yine Balıkesir'de görülmüştü. Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde Mehmet Eksen'in çeltik tarlalarında beslenen 2 bine yakın hindi sürüsü ölümcül virüsü kapmaları üzerine toplu halde ölmüş, akabinde bölge karantina altına alınmıştı. Kepsut dereli Köyü'ndeki ölen tavuklardan alınan kan örneklerinde kuş gribi mikrobu tespit edilmesi halinde bu ilçenin tamamen karantina altına alınabileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 13:03:42
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 10:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?