7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Paraşütün ipleri kopunca yere çakıldı

Erdek İlçesi'nde paraşütle uçuş yapan bir kişi, aniden çıkan fırtınada iplerin kopması sonucu bir otelin bahçesine düşerek hayatını kaybetti 

Alınan bilgiye göre, Faruk Eliçetin (43), Paşa Mahallesi Çuğra mevkisinde dün saat 16.00 sıralarında, tekneye bağlanan iple paraşüt keyfi yaşamak için açıldı. Ancak paraşütü tekneye bağlayan ip çıkan fırtınada koptu. Denize doğru düşen Eliçetin, paraşütün kapanmaması sebebiyle sürüklenerek bir otelin bahçe duvarına çarptı. Ağır yaralanan ve ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eliçetin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Faruk Eliçetin'in eşi Meral ve kızı Gülşah Eliçetin, hastanede sihir krizleri geçirdi. 

Polis, paraşüt kiralayan 4 kişiyi gözaltına aldı. Deniz sporları yaptırdıkları belirlenen B.M. (Bülent Medi-42), İ.G. (İsmail Gagit-44), K.A.N. (Korkut Aydın Nohutçu-31) ve M.K. (Mesut Kaya-33) isimli şahısların ifadelerine başvuruldu. 

Olayı anlatan B.M., saat 16.00 sıralarında Faruk Eliçetin'in yanlarına geldiğini ve tekneden paraşüte binmek istediğini belirtti. B.M., haziran ayında başladıkları bu işi ortaklarıyla birlikte yaptıklarını belirterek, "Dün paraşüte binen bu kişi, tekne kaptanı olan ortağım K.A.N. ile açıldı. Aniden fırtına çıkınca paraşütü tekneye bağlayan ip kopmuş. Eliçetin denize doğru düşmüş, paraşüt kapanmayarak rüzgarın etkisiyle müşterimizi bir otelin duvarına sürüklemiş" dedi. 

Mobilya dekorasyon işiyle uğraşan Faruk Eliçetin'in tatilini geçirmek üzere ailesiyle birlikte Bursa'dan Erdek'e geldiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 11:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?