6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sarımsaklı yoluna ödenek müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleştirilen bir toplantıya katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Sarımsaklı sahili yolunun devamının yapımı için 100 bin YTL ödenek tahsis edileceğinin müjdesini verdi. 

Üzerinde ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın villasının da bulunduğu Küçükköy Beldesini Sarımsaklı sahiline bağlayan ve yaklaşık 3 kilometre uzunlukta olan çift şeritli duble yolun gönderilecek olan 100 bin YTL'lik ödenek ile devamının yapılacağı ve çevre düzenlemesinin tamamlanacağı bildirildi. Bakanlık Opera Binası'nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda söz alan Milletvekili Çömez, "Turizmde vizyon, organizasyon, tanıtım ve bürokrasi sorunlarımız var. Biz bölge olarak devletten para istemiyoruz. Ancak gelecek vizyonlar ortaya koymasını, denetlemesini ve organize etmesini istiyoruz. Kuzey Ege'nin hala bir turizm master planı yok. İktidara gelirken hantal devlet bürokrasisini aşacağımızı söyledik. Hala ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ayvalık bölgesinde Maliye ve İçişleri Bakanlıkları'nın dinlenme tesisleri var. Bunlara bizim dönemimizde trilyonlarca restorasyon parası ayrıldı. Biz devletin bu tür işletmelerden elini çekeceğini vaat etmiştik. Ama aksini yaptık. Bunlar yanlış uygulamalar. Bunları aşarsak Kuzey Ege turizmine katkı sağlarız. Körfez Havaalanı ile ilgili önemli mesafeler aldık. Ancak yollarımızla ilgili hala ciddi sıkıntılarımız var" dedi. Toplantıdan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile görüşen Çömez, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Sarımsaklı yolu için 100 bin YTL ödenek tahsis edileceği müjdesini verdi. 

Üzerinde Hülya Avşar'ın villasının bulunması nedeniyle ismi eskiden Hülya Avşar Bulvarı olan yol, belediye meclisinin aldığı karar ile Sarımsaklı Bulvarı olarak değiştirilmişti.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 21:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?