7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Siyasilerin çocukları da Dargeçit'e'

Mardin'in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos'un Balıkesir'deki ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Bahçelievler Mahallesi Evla Sokak'ta oturan emekli hemşire Fikriye ile emekli sağlık görevlisi Mehmet Nuri Evranos'a, oğullarının şehit olduğu haberi Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince doktor eşliğinde verildi. Üzücü haberin ardından gözyaşlarına boğularak ağıt yakan aile, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Baba Mehmet Nuri Evranos, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2004 yılında mezunu olan oğlunun Tuzla, Foca ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki görevlerinin ardından 20 gün önce Mardin'in Dargeçit ilçesine atandığını söyledi.

Oğluyla hemen hemen her gün telefonla görüştüklerini ifade eden Evranos, ''Oğlumla en son dün görüştüm. Çok yoğun oldukları için günlerin nasıl geçtiğini bilemediğini ve iyi olduğunu söylemişti. Şehit olacağı aklıma bile gelmemişti'' dedi.

Evranos, Güneydoğu'daki terör olaylarının sorumlusunun ABD olduğunu ifade eden ve ''Siyasiler çocuklarını Dargeçit'e askere göndersinler'' diyen Evranos, şunları söyledi:

''Baksınlar ne oluyor. Türkiye'nin 550 milletvekili var. Herbirinin mutlaka 3 genci vardır. Bizimkiler can veriyor orada. Onlarınkiler de gitsin, vatanı için can versinler. 'Vatan sağolsun' demek istemiyorum. Sınırlarımız belli, sınırlarımız öyle kalsın. ABD ve işbirlikçilerinin Allah belasını versin.''

Bu arada, şehit teğmenin kardeşi Oğuz Evranos'un (20), Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gördüğü, ağabeyinin ölüm haberini almasından sonra Balıkesir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos'un cenazesinin, yarın öğle namazının ardından Zağanos Paşa Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.


aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 16:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Barış Diler IP: 85.103.246.xxx Tarih : 25.09.2006 23:00:19
Askerlik yan gelip yatma yeri değildir..! Bu şehit askerlerimiz dağlarda piknik yaparlarken mi şehit oluyorlar?Eğer öyleyse sizin çocuklarınızda pikniğe buyursunlar.